Ce este varicele de pe picioare

Varicele de pe picioare sunt printre cele mai neplăcute și comune boli. Această boală poate provoca un mare disconfort, poate dăuna organelor circulatorii și poate priva prematur picioarele de frumusețea lor naturală.

Pentru a fi complet înarmați și pentru a vă menține sănătatea timp de mulți ani, este important să știți totul despre varice.

Ce este varicele la picioare

Varicele (varicele) stau în așteptare pentru fiecare al treilea reprezentant al sexului frumos care a împlinit vârsta de 30-40 de ani. Mai rar, boala apare la bărbați și adolescenți.

Venele din picioare au supape speciale. Cu ajutorul lor, sângele este transmis doar îno directie (sus). . . Eșecul acestor supape va avea ca rezultatsângele are ocazia să se deplaseze în jos (în direcția opusă direcției normale), ceea ce împiedică scurgerea acestuia.

De-a lungul anilor, vasele își pierd tonusul, devin mai fragile, valvele venoase își pierd capacitatea de a distila eficient sângele. Ca rezultat, fluxul de sânge în tot corpul este întrerupt. Apariția plaselor venoase subtile și a asteriscurilor devine primul semn al dezvoltării varicelor.

Mai mult, expansiunea venoasă a venelor din picioare începe să progreseze. Venele cresc în mărime, se umflă, capătă o nuanță albastră nesănătoasă. Adesea se inflamează și se sparg, provocând disconfort sever, durere și arsură. Un loc comun de localizare a formațiunilor vasculare este în fosa popliteală și în zonele adiacente acesteia.

În plus față de membrele inferioare, alte zone ale corpului sunt susceptibile la boală:

 • diferite părți ale mâinilor;
 • venele pelvisului mic;
 • inghinală și organele genitale

Adesea, în timpul VRW, femeile sunt jenate să poarte rochii și fuste, sunt obligate să acorde preferință stilului vestimentar masculin.

Fapt interesant!Termenul „varice" provine din latină. Cuvântul varix este tradus ca „nod". Boala este însoțită de formarea caracteristică a nodurilor vasculare.

Ce cauzează varicele: cauze

Mulți sunt familiarizați cu expresia: mișcarea este viață. Acesta este cazul bolilor venoase. Ce cauzează varicele de pe picioare? Un stil de viață sedentar este primul motiv pentru apariția sa. . . . Lipsa unei activități adecvate afectează negativ starea vaselor de sânge.Circulația sângelui se deteriorează, apare stagnarea sângelui și apare prima pânză de păianjen vasculară.

În cazul stresului constant pe picioare, crește și riscul de a dezvolta boala. Starea îndelungată în poziție în picioare exercită o presiune imoderată asupra membrelor inferioare, sângele stagnează în ele.

Un stil de viață sedentar nu este mai puțin dăunător- contribuie la slăbirea vaselor de sânge și, ca rezultat, la manifestarea simptomelor varicelor. Cauzele venelor varicoase ale extremităților inferioare sunt individuale.

Printre cele mai frecvente sunt:

 • predispoziție ereditară;
 • stresul cronic și munca sedentară;
 • abuzul de alcool, dieta nesănătoasă și excesul de greutate;
 • purtarea zilnică de haine strânse și pantofi cu toc înalt;
 • administrarea de contraceptive hormonale;
 • modificări ale corpului feminin în timpul menopauzei sau al unui copil.

Motivul apariției patologiei vasculare la bărbați poate fi activitatea fizică grea, sportul excesiv, vizitele excesive la saune și băi.

Simptome

Există multe semne ale dezvoltării VRV.Primul lucru la care trebuie să fii atent este apariția durerii la nivelul picioarelor.Acesta este primul apel de trezire. Diagnosticul „varicelor" este confirmat în prezența următoarelor manifestări:

 • senzații de durere pulsatoare în locațiile vaselor;
 • senzații de arsură la nivelul mușchilor picioarelor și crampe nocturne frecvente;
 • durere la mers;
 • senzație de oboseală în picioare;
 • „Bâzâit" în picioare la sfârșitul zilei

Vindecătorii tradiționali adaugă motive psihologice cauzelor tradiționale ale bolii. În opinia lor, starea internă a unei persoane influențează în mare măsură dezvoltarea sau limitarea bolii.

Varicele din picioare se dezvoltă imperceptibil. Primele leziuni apar cel mai adesea în regiunea posterioară a articulației genunchiului.(în fosa poplitee) și pe zonele adiacente ale picioarelor. Rețelele vasculare și edemul sunt adesea trecute cu vederea. Aceste manifestări nesemnificative devin semnele inițiale ale unei încălcări a circulației vasculare.

În caz de neglijare a tratamentului, este posibil să se dezvolte ulcere trofice, tromboflebită, sângerări din vene varicoase, deformări musculare și modificări ireversibile ale pielii. Cele mai periculoase consecințe sunt considerate riscul dezvoltării gangrenei sau separării unui cheag de sânge, ceea ce duce în mod natural la moarte.

Este important să știți!Stadiul avansat al VRV nu este adesea supus tratamentului cu medicamente și remedii populare, prin urmare, necesită intervenție chirurgicală obligatorie.

Cum se dezvoltă varicele?

Boala are o natură rapidă, se dezvoltă și progresează destul de rapid. Varicele de pe picior devin începutul unei varice „pline".Insuficiența venoasă este sistemică, manifestările sale caracteristice sunt observate în diferite părți ale corpului, pot coexista cu hemoroizi și alte semne ale bolii.

Următoarea clasificare internațională se numește CEAP (Clinical Etiology Anatomy Pathology).

Flebologii disting 6 etape ale VRV:

Primul stagiureprezintă stadiul inițial al dezvoltării bolii, în timpul căruia există oboseală crescută, greutate și umflare a extremităților inferioare până la sfârșitul zilei, dezvoltarea unei rețele vasculare slab exprimate. Uneori, chiar și în acest stadiu, se simt crampe la viței.

Venele păianjen în stadiul inițial al varicelor

Capilarele (vasele mici) se extind mai întâi, apoi problema încetează să mai fie cosmetică, iar perioada în sine poate dura mai mult de un an.

A doua fazacontribuie la apariția unui disconfort tangibil. Venele mărite în picioare și rețelele vasculare sunt vizibile foarte clar, iar senzațiile de umflare și durere devin din ce în ce mai intense. Supapele venoase își pierd capacitatea de a-și îndeplini funcția. A doua etapă a dezvoltării bolii necesită îngrijiri medicale calificate.

A treia etapăcaracterizată prin prezența constantă a durerii, umflături severe și crampe la nivelul extremităților inferioare. Venele din picioare sunt dilatate, iar edemul face imposibilă purtarea pantofilor cu același confort. Aceste simptome apar ca urmare a unei activități fizice intense sau invers, după o perioadă lungă de mobilitate limitată.

Etapa a patraeste diagnosticat dacă metabolismul este deranjat în piele. Cu ea, pielea se acoperă cu pete maronii-maronii, localizate în principal în zona gleznei. Zona de pigmentare a pielii devine mai densă, ulterior formându-se ulcere trofice pe ea. Cu amenințarea formării cheagurilor de sânge, pacientul este prezentatintervenție chirurgicală imediată.

Descrierea primelor patru etape ajută la obținerea unei imagini complete a dezvoltării RPV.

Etapa a cinceaeste determinată de prezența cicatricilor cheloide care au apărut după un curs de tratament al ulcerelor trofice. Adesea, rana se redeschide în același loc.

A șasea etapăimplică exact acest lucru (ulcer deschis). În acest caz, este nevoie de o operație urgentă, altoirea pielii se face adesea.

Concluzie

Având informații despre ce este varicele și despre cum să le tratați, puteți rezista cu încredere inamicului insidios. Dacă contactați în timp util o instituție medicală, un specialist calificat vă va ajuta în rezolvarea problemei. Abordarea tratamentului este întotdeauna individuală.

În etapa inițială, puteți trece cu o schimbare a stilului de viață, care a presupus dezvoltarea bolii. Cu semne pronunțate de insuficiență venoasă, este necesară terapie complexă cu numirea medicamentelor sistemice, a agenților locali și a fizioterapiei.

Utilizarea rețetelor de medicină tradițională poate aduce, de asemenea, o mulțime de beneficii, dar necesită aprobarea obligatorie a medicului curant.